Oracle Essbase

Oracle Essbase is een krachtige OLAP (Online Analytical Processing) Server. Essbase combineert een geavanceerde rekenmodule, een eenvoudig te gebruiken interface en sterke scripttaal. Dit maakt Essbase tot een ideale OLAP database voor verschillende doeleinden. Afdelingen kunnen in staat gesteld worden, zelf Essbase applicaties te beheren, maar dit kan ook aan de IT afdeling worden overgelaten. Gebruikelijke scripting methodes kunnen worden toegepast om applicaties automatisch te laten verversen en onderhouden.

De gepatenteerde technologie van Oracle Essbase biedt zeer snelle reactietijd met grote aantallen gelijktijdige gebruikers. De open technologie van Essbase (Open Java API en MDX) geeft ook andere aanbieders de mogelijkheid om applicaties te ontwikkelen met Essbase. De Oracle native tools zijn Financial Reporting, Smart View for Office en Web Analysis.

Essbase heeft een geavanceerde rekenmodule met meer dan 100 voor gedefinieerde functies die kunnen worden ingezet voor de meest moeilijke berekeningen. Zo bestaan er kant en klare financiële functies om b.v. IRR (Internal Rate of Return – interne rentevoet) of NPV (Net present value – Netto contante waarde) te berekenen.

Het is niet voor niets dat Oracle Essbase nu een standard geïntegreerd onderdeel is van OBIEE en al jaren dienst doet als de onderliggende database van Oracle Hyperion Planning. Met de cloud versie zijn weer grote investeringen in deze software gedaan voor de toekomst.

Trexco is gespecialiseerd in Oracle Essbase en heeft al jarenlange ervaring met het toepassen van deze technologie binnen verschillende bedrijven.