Oracle Hyperion Planning

Oracle Hyperion Planning biedt een decentrale invoer van budget en forecast gegevens voor enkele tot honderden gebruikers. Hiervoor kan Excel of een web omgeving worden gebruikt dat dit proces begeleid, inclusief instructies, analyse, berekeningen en voorleggen van de gegevens. De applicatie, zoals dagelijkse processen, definitie van berekeningen en de beveiliging worden centraal geregeld. Deze bieden flexibiliteit en een veilige basis voor het maken van een regelmatig terugkerende planning of forecast voor het hele bedrijf.

De gegevens worden opgeslagen in Oracle Essbase databases met krachtige rekencapaciteit en honderden beschikbare calculatie functies. Hiermee kunnen alle berekeningen gemaakt worden die de gebruikers nodig hebben om het budget en forecast gegevens te maken.

Een modern proces management maakt het leven van de budget manager eenvoudig, want hiermee kan overzicht gehouden worden, welke onderdelen van het proces al zijn gedaan en waar dingen achter lopen op schema. Het helpt ook nieuwe gebruikers zonder veel training in hun rol als planner te komen omdat zij door het proces worden geloodst.

Trexco heeft veel ervaring met de implementatie van verschillende planning en budgeting oplossingen met Oracle Hyperion Planning.

Oracle Hyperion Workforce Planning (Workforce Planning) is een optionele uitbreiding in Oracle Hyperion Planning voor de budgettering en planning van het personeelsbestand. Het is een complete applicatie voor de planning van bestaand personeel (b.v. transities naar andere afdelingen, promoties) nieuwe medewerkers (kosten recruiting en inwerken) en personeelsreductie. De volledige personeelskosten kunnen hierin gepland en geanalyseerd worden. De applicatie omvat kant en klare calculaties, rapportages en data forms.

Oracle Hyperion Capital Expense Planning (CAPEX) is een andere optionele uitbreiding van Oracle Hyperion Planning. Deze applicatie heeft alle nodige calculaties, rapportages en data forms voor de planning van kapitaalgoederen de afschrijvingen en amortisaties.